„Este bine să fim prudenți” a spus ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care a vorbit despre măsurile luate de Guvern, subliniind că sunt şi câteva vești bune.

Referitor la măsurile adoptate de Guvern, ministrul spune că sunt şi vești bune şi îndeamnă populaţia la prudență.

„Avem 16,9 miliarde de lei pe partea de măsuri fiscale. Cel mai bine este ca după ce aceste măsuri se vor implementa, să vedem dacă sunt mai mulți bani și dacă ne putem onora obligațiile față de UE. Aici e vorba de venituri.

Acest impact bugetar era mai mic decât cel din măsurile fiscale. Îndemnul este la prudenți.

Să dăm și vestea cea bună. Alimentele rămân cu 9%, medicamentele cu 9% pentru lemnele de foc, pentru tot ceea ce înseamnă consumul la nivelul populației.

Sunt două lucruri care cresc. La locuințe, cota de TVA va fi de la 5 la 9% și la produsele care conțin zahăr, TVA-ul crește de la 9 la 19%”, a spus Marcel Boloș, ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş: „Ratele românilor nu vor exploda odată cu suprataxarea băncilor”

Referitor la ratele bancare ale românilor, ministrul a dat asigurări că nu vor exista creşteri.

„Sunt 41 de bănci, 336 de milioane de lei este impozitul cumulat pe cifra de afaceri pe care băncile îl plătesc. Un președinte de bancă mi-a spus că puteau să suporte și 3%, fiindcă am ajuns la înțelegerea ca acest impozit să fie impus pe cifra de afaceri definită conform normelor bancare, a spus Marcel Boloș după ședința de Guvern.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *