Cătălin Drulă, liderul USR, consideră că premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, ar dori să mărească taxele pentru a oferi PSD-ului resurse suplimentare pentru a fura. Referindu-se la recentul scandal de corupție implicându-l pe Dumitru Buzatu, Drulă a sugerat că toți membrii PSD sunt implicați în astfel de practici corupte, motiv pentru care vor să mărească taxele.

În interceptările procurorilor anticorupție, Dumitru Buzanu mulțumește frumos pentru șpaga de 1,25 milioane de lei. „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie”. Pornind de aizi, Cătălin Drulă a spus că: „de fapt, toți oamenii PSD sunt pe drojdie, de aia vor să mărească taxe”.

El a argumentat că această inițiativă de creștere a taxelor ar fi motivată de necesitatea de a alimenta o rețea de partid foarte înfometată și nesătulă, care obține profituri din sinecuri, contracte prost încheiate și alte practici similare. Drulă a subliniat că, în loc să crească taxele, guvernul PSD-PNL ar trebui să reducă cheltuielile statului și să ia măsuri împotriva corupției, transmite B1TV.

Această speță a domnului Buzatu ne arată exact pentru ce vrea Marcel Ciolacu să crească taxele și noi o spunem de un an și jumătate, de doi ani, de când e Marcel Ciolacu cu PNL la guvernare, că se va ajunge aici.

Această clientelă de partid hapsână, nesătulă, care se îndestulează în cel mai bun caz din sinecuri, din tot felul de posturi plătite legal, dar mai des din astfel de șpăgi, din contracte prost făcute, din contracte cu dedicație, din BMW-uri prietenul cuiva, din asfalt care lipsește, toată această clientelă are nevoie de bani. De aceea vrea domnul Ciolacu să crească taxele”, a declarat liderul USR, duminică seară, într-o emisiune TV.

Drulă a amintit că nu a tolerat actele de corupție atunci când a fost ministru al transporturilor.

Am fost ministru în această țară, unde am deschis un dulap, un sertar la Ministerul Transporturilor am dat peste niște băieți de-ăștia mufați la bani. N-am închis sertarul și dulapul la loc, după cum e de notorietate în spațiul public că au fost niște cazuri foarte celebre, eu tot povestesc despre acele bărci cumpărate la preț dublu – 100 milioane în loc de 50 – în mandatul predecesorului meu, Lucian Bode, fac obiectul unui dosar DNA. Gândiți-vă că acolo, practic, e vorba de 50 de milioane de lei. Aici e 1,25. Se adună, un milion, cu 50, cu 30, și ajungem la acele miliarde care lipsesc din bugetul de stat, gaura despre care dă ochii peste cap domnul Ciolacu. Și ne cere tot nouă, românilor, să acoperim pentru că ei ”sunt pe drojdie” fără acești bani”, a continuat președintele USR.

În loc să crească taxele, Guvernul PSD – PNL ar trebui să taie din cheltuielile statului, a mai arătat liderul Opoziției: „Deci Marcel Ciolacu în primul rând ar trebui să le spună celor din partid să rămână pe drojdie în ce privește șpăgile”.

Totodată, Drulă a afirmat că Ciolacu nu și-ar putea permite să le spună colegilor PSD-iști să nu bage mâna în bugetul țării: „Dacă ar face-o, a doua zi n-ar mai fi președinte la PSD, pentru că asta e rațiunea de a exista a PSD și a PNL – aceste rețele care se mufează la banii statului, și eu am văzut de aproape, și care nu pot fără acești bani publici”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *