cretu

Senatoarea Gabriela Crețu, fosta soție a lui Dumitru Buzatu, prins în flagrant când lua o mită de 1,25 de milioane de lei, crede că fostului deputat, acum președinte de consiliul județean al celui mai sărac județ din țară, i s-a înscenat totul și, mai mult, nici nu are o avere așa mare.

Gabriela Crețu, aflată la al patrulea mandat de parlamentar din partea PSD, care a răbufnit după ce și ea a fost exclusă din partid, a avut și o intervenție la Antena 3, în care a susținut că lui Dumitru Buzatu, care nici nu e așa de bogat, i s-a înscenat totul.

„Reacția noastră, a celor din PSD Vaslui… suntem toți în ședință. E clar: credem că președintelui nostru de organizație i s-a înscenat totul. Chiar dacă ar fi adevărat, nu înțeleg de ce am eu o responsabilitate în acest moment. Suntem despărțiți de mai bine de 20 de ani și divorțați legal din 2015. Am o relație colegială, lucrăm împreună. De ce să fiu eu suspendată din partidul la care am construit 33 de ani?”, a afirmat senatoarea, citată de Hotnews.

În plus, ea susține că nu știa nimic de afacerile fostului soț și nu crede că acesta are așa mare avere.

„Am condus campanii, am câștigat eu personal cinci dintre ele, eu fiind la al cincilea mandat. Eu nu știu nimic despre afacerile lui. Avea ferma la care lucra foarte mult, dar era administrată de altcineva, conform legii. Alte lucruri nu știu că nu-l întreb pe fostul meu soț ce face în fiecare zi. De ce mă întrebați pe mine despre averea lui? Faceți aceeași eroare ca PSD. Nu cred că are așa mare avere. Numărați metri pătrați. Dar de ce mă întrebați pe mine?”, a spus ea, conform sursei citate.

Averea declarată a lui Dumitru Buzatu

La cei 68  de ani ai săi, Dumitru Buzatu are în palmares, pe lângă cariera la catedră, ca profesor de liceu, trei mandate de deputat, care însumează 12 ani, și încă pe atâția de când conduce Consiliului Județean Vaslui. În tot acest timp, el a acumulat, conform celei mai recente declarații de avare, publicată pe site-ul instituției în acest an, cinci clădiri – fără să precizeze dacă sunt apartamente, case de locuit sau de vacanță sau spații comerciale, și nouă terenuri, intravilan, agricole dar și forestiere.

Pe lângă un Mercedes fabricat în 1979, are o șalupă și o rulotă. La capitolul active financiare, conturile au o valoare declarată la zi de aproape 107.000 de lei, deci mai puțin de 10% din suma cu care a fost prins în flagrant drept mită.

Are și 20 de părți sociale la SC ACIP PERLA SRL, unde este acționar, acestea având o valoare totală de 200 de lei. Firma, cu trei salariați, are activitatea de cultivare a cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase, e înregistrată în 2018 și a avut un profit net de 75.000 de lei anul trecut, conform Ministerului Finanțelor.

Fostul parlamentar cu trei mandate a încasat, pentru această funcție, 73.372 de lei în anul anterior depunerii declarației de avere, pensie specială pentru limită de vârstă, tot pentru limită de vârstă, a încasat de la Casa de Pensii 95.820 de lei anual. Indemnizația de președinte al CJ Vaslui a fost de 164.268 de lei.

Însumat, însemnă un venit anual încasat de 333.460 lei, adică 27.788 de lei în fiecare lună.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *