Cătălin Drulă, vicepreședintele USR, a declarat la Digi 24 că alegerile anticipate nu sunt o soluție de dorit pentru România, dar dacă nu se poate rezolva altcumva criza politică din prezent, ele reprezintă un mecanism constituțional care trebuie pus în practică.

„Alegerile anticipate eu cred că pentru România nu sunt de dorit, dar dacă nu se poate rezolva criza politică altcumva, este un mecanism constituțional care trebuie pus în practică. Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat și să spună oamenii prin vot”, spune Cătălin Drulă.

„Acum, eu nu cred că sunt de dorit, oricum cred că nu se pot organiza mai devreme de patru luni de la momentul căderii unei prime propuneri de premier, deci suntem cel puțin la patru luni și câteva zile de această declanșare ce ar putea avea loc mai degrabă în primăvară, trecând peste situația pandemică – până în primăvară sperăm să ne aflăm și într-o situație pandemică mai bună”, a declarat Cătălin Drulă, întrebat dacă alegerile anticipate sunt o variantă pentru USR.

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR și ministru propus al transporturilor în cabinetul Cioloș a declarat la Digi24 că dacă se vor răzgândi cei din PNL, pot avea loc discuții. Liderul USR a lansat însă un nou atac la adresa lui Florin Cîțu, liderul PNL, și le cere liberalilor să-și reconsidere susținerea pentru premierul în exercițiu. 

„Cred că sunt din ce în ce mai mulţi oameni din PNL care înţeleg că nu se mai poate cu Florin Cîţu. Poate că şi preşedintele înţelege şi sper să înţeleagă că e mai importantă ţara decât un om, oricât de Superman ar fi, dacă îmi permiteţi o licenţă, şi că nu ne putem bloca într-un om cu ţara. Cred că încă există resurse în această configuraţie a Parlamentului rezultată în decembrie 2020, dacă nu, e cinstit până la urmă să mergem către alegători”, a afirmat fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *