Ce-a de-a treia doză Pfizer, de vaccin anticovid a fost autorizată în SUA
Ce-a de-a treia doză Pfizer, de vaccin anticovid a fost autorizată în SUA

Ce-a de-a treia doză Pfizer de vaccin anticovid a fost autorizată miercuri în SUA. Autorizarea de urgență vine de la FDA, autoritatea americană care se ocupă de controlul alimentelor și medicamentelor.

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat miercuri a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, dezvoltată de Pfizer/ BioNTech pentru utilizare de urgenţă în cazul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, dar şi populaţiei vulnerabile cu vârste de peste 18 ani.

Doza suplimentară urmează să fie administrată la cel puţin şase luni după ce oamenii au primit-o pe a doua din serul Pfizer, relatează NBC news, preluat de B1TV.

A treia doză de vaccin anti-COVID are, însă, nevoie şi de aprobarea Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Ce-a de-a treia doză Pfizer. Un grup de experţi din cadrul CDC urmează să se întâlnească zilele acestea pentru a discuta despre siguranţa şi eficienţa dozei suplimentare a vaccinunului anti-COVID.

Iniţial, compania Pfizer a solicitat FDA să aprobe a treia doză pentru toate persoanele cu vârste de peste 16 ani la şase luni după ce au primit a doua doză.

Un comitet de consiliere al FDA a respins cererea vinerea trecută, argumentând că doza suplimentară ar fi necesară în cazul adulţilor vârtsnici şi a persoanelor care prezintă risc de a dezvolta o formă gravă a bolii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *