O pensie de mizerie a devenit și mai mică după calculul specialiștilor din ministerul Muncii, în cazul unui pensionar de la noi. Ministrul Muncii, Marius Budăi, promite că asemenea situații nu vor mai avea loc.

În cazul multora dintre români, pensiile umilitor de mici, după o viață de muncă, nu le ajung decât ca să achite facturile şi îşi cumpere unele medicamente sau alimente mai ieftine.

Am lucrat peste 45 de ani și am o pensie de mizerie: 1.622 de lei. Am avut 1.623 de lei, dar probabil era prea mult și mi-au luat un leu”, mărturisește un pensionar, potrivit B1TV.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a promis că pensiile românilor vor creşte de la începutul anului viitor: „Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie şi să putem avea şi actul normativ în baza căruia să mărim pensiile şi să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial şi cu siguranţă aşa va fi”, a transmis Marius Budăi.

Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”, a spus Marius Budăi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *