Președinta Ungariei, Katalin Novak, a efectuat o vizită oficială în România în contextul summitului Inițiativei celor Trei Mări. Cu această ocazie, ea s-a întâlnit cu vicepremierul român, Kelemen Hunor, și a făcut o declarație privind relațiile bilaterale dintre România și Ungaria.

Katalin Novak a subliniat că legătura dintre cele două țări va rămâne pentru totdeauna, indiferent de componența guvernului sau de situația politică din România. Această declarație sugerează o voință de menținere a unor relații strânse între România și comunitatea maghiară din Ungaria, reprezentată și de liderii UDMR.

Se menționează că președinta Katalin Novak nu s-a întâlnit oficial cu președintele Klaus Iohannis în timpul acestei vizite, ci doar cu vicepremierul Kelemen Hunor, transmite B1TV. Această observație ar putea fi semnificativă în contextul relațiilor diplomatice dintre cele două țări.

Președinta Ungariei a petrecut și timp cu familia în Ținutul Secuiesc înainte de summitul Inițiativei celor Trei Mări. Acest gest poate fi văzut ca un semn de sprijin sau interes pentru comunitatea maghiară din România.

Summitul a reunit 12 țări, printre care România și Ungaria, și a avut ca scop discutarea și dezvoltarea cooperării regionale în Europa Centrală și de Est.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *