646x404 3

Femeile ucrainence eliberate pe 1 aprilie în schimbul de ostatici au fost rase în cap după ce au fost prinse de militarii lui Vladimir Putin.

Printre cei 86 de ostatici de război eliberaţi în schimbul dintre Ucraina şi Rusia se aflau şi 15 femei. Acestea au fost rase în cap, procedeul a fost aplicat femeilor germane după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi femeilor evreice din lagărele de concentrare.

Dmitro Lubineţ, preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul ucrainean a făcut anunţul eliberării, publicând pe Facebook imagini cu femeile: „Au făcut-o în semn de umilinţă, aroganţă şi dispreţ”, citat de Gândul.

Deputatul ajută la anchetarea crimelor de război prin datele şi dovezile pe care le-a strâns până în prezent.

Putin ar putea fi anchetat pentru crime de război

Vom afla şi mai multe despre crimele împotriva ucrainenilor, militari şi civili. Toate acestea vor deveni baza Tribunalului de la Haga”, a scris preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului.

În declaraţia sa, Dmitro Lubineţ aseamănă semnele impuse militarilor ucraineni cu cele „săvârşite de fascişti în lagărele de concentrare.. Cu ce sunt diferite acţiunile ocupanţilor ruşi de cele ale fasciştilor? Cu nimic! Sunt şi mai rele!”.

SUA vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei miercuri, în coordonare cu țările G7 și Uniunea Europeană, a spus un oficial al administrației Biden. Noul pachet de măsuri va interzice toate investițiile noi în Rusia, va crește sancțiunile pentru instituțiile financiare și întreprinderile de stat din Rusia și va sancționa noi oficiali ai guvernului rus și membrii familiilor acestora.

Foto: Facebook/ Dmitro Lubineţ

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *