Acțiunea a vizat Primăria Sector 5 din București și ONG-ul „Asociația Împreună salvăm Sectorul 5”, înființată de fostul primar Daniel Florea. Anchetatorii susțin că ONG-ul a primit, în 2020, suma de 30 de milioane de lei, bani publici, cu care s-au cumpărat bunuri și servicii la prețuri mult mai mari decât cele normale.

Poliţiştii au făcut marţi, 24 mai, şapte percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar în care este vizată Primăria Sectorului 5 și un ONG înființat de Daniel Florea, fostul primar al sectorului 5. Anchetatorii au ridicat înscrisuri în dosarul care vizează săvârşirea infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și evaziune fiscală.

„În fapt, din datele și probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizație nonguvernamentală (n. red. – Asociația Împreună salvăm Sectorul 5) ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorități locale (n.red. – Primăria Sector 5), în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziționa, în mod direct, la prețuri supraevaluate, mai multe bunuri și servicii”, a transmis Poliția Capitalei.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *