Cutremurele din Gorj au generat sute de cereri de despăgubiri
Cutremurele din Gorj au generat sute de cereri de despăgubiri

Cutremurele din Gorj au generat sute de cereri de despăgubiri la societățile de asigurări. Au fost avizate până acum 610 dosare de daună, au comunicat reprezentanții societăților asiguratoare.

a anunțat că, în urma cutremurelor repetate cu epicentru în județul Gorj, au fost avizata 610 dosare de daună.

Polița acoperă exclusiv riscurile de cutremur, inundație și alunecări de teren și nu presupune plata de despăgubiri decât pentru distrugeri provocate direct imobilului asigurat, arată reprezentanții Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR)

Conform ultimelor raportări, valabile pentru data de 17 februarie, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) a deschis sub 200 de dosare, ceea ce înseamnă că peste 400 de daune nu vizează evenimente catastrofice, ci alte tipuri de distrugeri.

Potrivit legii, PAID emite polița obligatorie de asigurare a locuinței. Acest produs acoperă exclusiv riscurile de cutremur, inundație și alunecări de teren și nu presupune plata de despăgubiri decât pentru distrugeri provocate direct imobilului asigurat.

Având în vedere că polițele obligatorii nu pot fi emise fără achiziționarea în prealabil a unei asigurări PAD, scăzând din cele 610 dosare de daună sub 200 anunțate de PAID, rezultă că în jur de 400 de daune vizează alt tip de distrugeri decât cele provocate direct locuinței asigurate.

Conform informațiilor culese de Economica de la specialiști ai firmelor cu vânzări importante pe zona de asigurări de locuințe, cele mai multe dosare vizează distrugeri de bunuri, arată B1Tv.

Cea mai mare daună înregistrată nu depășește 20.000 de euro, iar majoritatea dosarelor se limitează la câteva mii de euro.

Majoritatea sunt daune provocate bunurilor din locuințe. De la elemente de mobilier la instalații electrice și de iluminat, televizoare, electrocasnice sau computere.

Conștientizăm, poate, cu această ocazie, cât de importantă este componenta asigurării bunurilor pe polițe facultative, chiar și atunci când există o asigurare PAD”, a explicat un specialist în domeniu.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *