george simion
george simion

George Simion a fost prezent luni la intervenția președintelui Ucrainei în Parlamentul României. În timp ce Vlodimir Zelenski se adresa senatorilor și deputaților, liderul AUR comunica live, pe Facebook, cu urmăritorii săi.

„Avem 500.000 de români în Ucraina, de care clasa politică românească nu s-a interesat. Domnul Zelenski nu vorbește despre terorizarea românilor din Ucraina, spune despre Nicolae Ceaușescu. Rusia este un stat agresor, în frunte cu un criminal de război, Vladimir Putin”, a spus  George Simion.

„Dar și Ucraina, nu se poate compara, dar vreau să subliniez că și Ucraina a fost un stat care s-a purtat urât cu românii care trăiesc acolo. Cineva trebuie să le zică faptul că nu se mai poate întâmpla ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani cu deznaționalizarea românilor”, a declarat George Simion, în timpul discursului susținut de Volodimir Zelenski în Parlamentul României.

De asemenea, în timpul discursului susținut de Zelenski, George Simion a declarat că se aștepta ca președintele Ucrainei să-și ceară scuze în fața poporului român pentru modul în care au fost tratați etnicii români de-a lungul timpului în statul rupt din URSS.

„A vorbit președintele unui stat care în acest moment e în război, agresat de către o Rusie imperialistă, ocupantă, cum o cunoaștem de-a lungul istoriei noastre. Știm cum s-a purtat. Dar noi avem niște interese, avem niște etnici români a căror identitate trebuie apărată și de care nu ne ocupăm. Nu s-a ocupat Klaus Iohannis. Ucraina, fie că a fost condusă de Kuchma, Yanukovych, Yushchenko, Poroshenko sau domnul Zelenski, și-a bătut joc de jumătatea de milion de români care trăiesc acolo. Cineva trebuie să zică și asta. Că-i va respecta de-acum încolo, să dea Domnul!”, a mai comentat George Simion.

Președintele AUR George Simion s-a mai arătat indignat pentru că Florin Cîțu și Marcel Ciolacu nu au dat cuvântul altor parlamentari, pentru a-și susține punctul de vedere față de conflictul și minoritățile din Ucraina.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *