https www.gandul.ro wp content uploads 2023 04 george simion altceva 2

Președintele AUR, George Simion, a declarat joi, în emisiunea Studio Politic, la Digi24, că partidul său dorește să guverneze singur. Cu toate acestea, nu exclude o coaliție cu oricare dintre formațiunile politice, mai puțin cu Partidul Social Democrat. „PSD nu e o forță capabilă să reformeze statul român așa cum își dorește AUR”, susține acesta.

„Democratic, prin votul românilor, prin obținerea a 50% + 1 din voturi. Este prima variantă. A doua variantă este să câștigăm un tur 2 de alegeri prezidențiale, care pentru noi, în acest moment, pare ca îl vom disputa cu candidatul PSD. În cea de-a doua variantă, un guvern cu o soluție. Băsescu îi spunea în 2004, cred, soluția imorală, cu un premier care să obțină 50%+1 din voturile parlamentarilor, nominalizat fiind de președintele țării”, a declarat George Simion.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Excludeți o coaliție cu orice formațiune politică?

George Simion, președintele AUR: Doamne ferește, trăim un joc democratic în care înțelegeri, alianțe, coaliții se fac. Singurul scenariu pe care eu îl exclud este o coaliție de guvernare cu PSD, în rest, toate jocurile sunt deschise.  Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Motivul? Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: PSD nu e o forță capabilă să reformeze statul român așa cum își dorește AUR. Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: PNL este? George Simion, președintele AUR:PNL într-o variantă în care se agreează, de exemplu, propunerea noastră de a avea în loc de 3.300 aproape de primari 1.401 de primari. În felul ăsta facem o schimbare la nivelul administrației locale. Într-o variantă în care se îmbrățișează o schimbare și la nivelul administrației centrale și reducem două treimi din cele 60-70 de instituții de control care în momentul ăsta pot opri activitatea unei firme, de exemplu, pentru că nimeni nu vorbește despre antreprenorii români.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *