Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că liberalii evaluează mai multe variante posibile de premier şi a spus că atunci când se va lua o decizie în acest sens va fi anunţată.

„O să ajungem după discuţii, negocieri, să prezentăm şi propuneri. (…) Am evaluat mai multe variante posibile, când vom lua o decizie, evident, şi împreună cu preşedintele Klaus Iohannis va fi anunţată această propunere. Evident că această propunere trebuie testată cu partenerii cu care formăm majoritatea parlamentară. (…) Când se va ajunge la un acord privind un posibil premier propus, îl vom anunţa”, a spus preşedintele PNL, întrebat dacă Nicolae Ciucă ar fi varianta de premier.

Ce spune Ludovic Orban despre posibilitatea de a fi propus din nou premier

Întrebat dacă mai poate fi propus premier, Orban a răspuns: „În aceste condiţii am spus foarte clar: mi-am depus mandatul şi nu am exprimat această intenţie”.

„Suntem într-o perioadă în care PNL are nevoie de unitate, de stabilitate, de coerenţă în acţiune. Ne concentrăm pe ceea ce este important pentru România: o majoritate parlamentară care să ducă la o formulă de Guvern, care să aibă un program foarte serios care să-şi permită dezvoltarea României”, a spus preşedintele PNL.

Ludovic Orban a arătat că va purta negocieri cu USR-PLUS şi cu UDMR, arătând că are „legitimitatea unei reprezentări parlamentare consistente”, PNL având cel mai mare număr de mandate.

„Principalele negocieri sunt legate de formula de guvernare, de programul de guvernare, care este cel mai important, după aceea repartizarea mandatelor, se va discuta şi la Parlament. Normal că o majoritate parlamentară care se formează va avea ca obiectiv să deţină şi preşedinţia celor două Camere, pentru că de aceea este majoritate parlamentară”, a spus preşedintele PNL.

Ludovic Orban susține că posibilitatea de a fi preşedinte al Camerei Deputaţilor este o ştire care a fost inventată, adăugând „chiar dacă la un moment dat se poate ajunge într-o asemenea situaţie”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *