Valeriu Stoica, fost președinte PNL, cum să coabiteze PNL cu PSD
Valeriu Stoica, fost președinte PNL, cum să coabiteze PNL cu PSD

Valeriu Stoica, fost președinte PNL, a declarat că Partidul Național Liberal (PNL) ar trebui să rămână la guvernare până la finalul ciclului electoral, dar să găsească soluții pentru a reprezenta mai bine interesele propriului electorat.

Valeriu Stoica a subliniat că deciziile guvernamentale par să fie luate mai mult pentru a satisface electoratul PSD, ceea ce ar putea afecta interesele sectorului privat, adăugând că PNL trebuie să se impună în această coaliție.

Stoica a evidențiat importanța găsirii unei formule de coabitare între PSD și PNL în anul electoral 2024, pentru a evita atacuri care ar putea afecta actul de guvernare. El a subliniat că competiția electorală dintre cele două partide nu ar trebui să afecteze funcționarea guvernării și că liderii celor două partide ar trebui să găsească o modalitate de continuare a coabitării.

Aici ajungem la o chestiune foarte importantă: cum va funcționa coaliția pe măsură ce, apropiindu-se alegerile, la început înțepături, apoi atacuri poate mai virulente o să se producă tot mai des. Cred că pentru a păstra cât de cât normalitatea guvernării, ca să nu spun eficiența guvernării că poate e un cuvânt prea pretențios, relațiile cât de cât pașnice între aliați, cred că cele două partide la nivelul conducerilor trebuie să găsească o formulă de continuare a coabitării, pentru că atacurile riscă să mineze chiar actul de guvernare. Și așa sunt foarte multe probleme în guvernare”, a declarat Valeriu Stoica, într-o emisiune B1TV.

În final, a punctat că PNL trebuie să-și impună punctele de vedere în alianța cu PSD și să-și apere interesele electoratului său, în special ale sectorului privat.

Mai devreme ați spus că PNL e într-o poziție minoră la guvernare. Poate că e prea severă afirmația, dar ceea ce e adevărat e că, în ultimul timp, deciziile guvernamentale se iau mai mult pentru a da satisfacție electoratului PSD, ceea ce înseamnă că interesele electoratului PNL, care înseamnă mai ales sectorul privat, nu sunt mereu avute în vedere, ba uneori chiar sunt prejudiciate.

Important e dacă rămând la guvernare, cum trebuie să rămână până se va sfârși acest ciclu electoral, reușește să-și impună punctele de vedere în această alianță. Asta trebuie să facă PNL și asta e problema pe care trebuie s-o rezolve”, a mai spus el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *