Comasarea alegerilor parlamentare și locale ar putea să aibă loc în 2024
Comasarea alegerilor parlamentare și locale ar putea să aibă loc în 2024

Comasarea alegerilor parlamentare și locale ar putea să aibă loc în 2024, printr-un „compromis” între PSD și PNL, a remarcat fostul președinte liberal, Valeriu Stoica. Este un pol al puterii comasat în această alianță, pentru că, după un an de guvernare PSD – PNL, nu s-a văzut nicio creștere a USR sau AUR.

De altfel, Valeriu Stoica consideră că în ultimii ani cele două mari partide s-au stabilizat și „orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”.

Fostul lider PNL a avansat scenariul comasării alegerilor parlamentare și locale astfel: „Dacă ar fi decalate, stafful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu e bine. Așa că, probabil le vor comasa” a spus Valeriu Stoica, miercuri seară la DIGI24, citat de B1TV.

Valeriu Stoica a mai susținut că prima sa temere la crearea acestei „coaliții împotriva naturii” era creșterea unui partid anti-sistem, dar această temere nu s-a concretizat până în prezent.

Aveam temerea că alianța contra naturii va eroda ambele partide, dar nu s-a întâmplat. Credeam că PSD va fagocita PNL, dar nu s-a întâmplat. Ambele partide și-au păstrat forța din teritoriu”, a mai afirmat liberalul.

La un an de coaliție nu constat o creștere a USR sau AUR. Nu constat o scădere gravă a PSD și PNL. Înseamnă că iluzia că un partid anti-sistem are șanse de evoluție rapidă e doar o iluzie. În acești 30 de ani au fost multe partide anti-sistem, dar majoritatea au dispărut. Asta înseamnă că există o stabilitate a acestui sistem politic. În ultimii zece ani s-a creat o stabilitate a principalelor partide, PSD și PNL. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la putere”, a spus Valeriu Stoica.

Acesta a mai precizat că, în opinia sa, rotația premierilor se va produce, iar din mai 2023 PSD va da șeful Guvernului, conform protocolului încheiat de partide la formarea coaliției.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *