Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Valeriu Stoica, a declarat sâmbătă, 18 iunie, la Digi 24, că premierul Nicolae Ciucă poate fi o propunere a liberalilor pentru funcția de președinte în 2024, dar a subliniat că actualul lider PNL „mai trebuie să exerseze” problema comunicării.

„Este o variantă posibilă. Sunt mai multe probleme de rezolvat pentru ca această variantă posibilă să devină probabilă şi după aceea chiar să devină varianta reală”, a spus Valeriu Stoica, fost președinte PNL între 2001 și 2002.

Acesta a adăugat că există trei aspecte pe care Nicolae Ciucă trebuie să le îmbunătățească pentru a lua în calcul candidatura la președinție din partea liberalilor, potrivit news.ro, citat de Libertatea.

„Prima problemă este cea legată de comunicare. Cred că domnul Nicolae Ciucă a început să înveţe lecţia comunicării, dar, pentru a o stăpâni în aşa fel încât să fie un candidat prezidenţial cu şase reale, mai trebuie să exerseze”, a spus Valeriu Stoica.

Fost ministru al justiției în guvernele Victor Ciorbea (1996-1997), Radu Vasile (1998-1999) și Mugur Isărescu (1999-2000), Valeriu Stoica a continuat: „A doua problemă importantă este legată de performanţa la guvernare până anul viitor, când se face rocada”. Iar referindu-se la a treia problemă, Stoica a precizat că are legătură cu ce se va întâmpla între PNL şi PSD după rocada din 2023, fără să detalieze. „Dar în acest moment nu aş putea să spun că văd un alt candidat mai credibil din partea PNL pentru poziţia aceasta, pentru concursul prezidenţial, în afară de prim-ministrul actual”, a încheiat Valeriu Stoica.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *