S-a deschis licitația pentru proiectul privind construirea Secției ATI destinată pacienților infectați cu Covid-19 în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Sf. Cuvioasă Parascheva” Galaţi.

Proiectul are în vedere realizarea unui corp de clădire temporar ce va avea funcționalitate medicală. În cadrul clădirii va funcționa o secție ATI folosita pentru perioada de pandemie Covid-19. Secția va dispune de 10 paturi. În cele 2 saloane vor fi câte 4 paturi, iar în cele 2 rezerve de tip izolator câte un singur pat. În cadrul clădirii se va realiza și o platformă tehnică unde vor fi amplasate CTA-urile, chillerele și componentele grupului electrogen. De asemenea, va fi amenajat și un spațiu tehnic destinat pentru rețelele de fluide medicale. Construcția va fi realizată din containere cu structura din profile metalice prevăzute cu canale de drenare și pereți de închidere de tip panouri sandwich.

Pentru dotarea secției urmează să fie achiziționate diverse echipamente. Vor fi achiziționate 10 ventilatoare cu umidificare și aspirație, un echipament ASTRUP destinat pentru analizarea rapidă a gazelor în sânge, 3 aparate mobile de ventilație, 20 de injectomate, 3 EKG-uri, 1 aparat de epurare extrarenală hemodiafiltrare, hemofiltrare exchange. Se va mai achiziționa și un sistem de încălzire a lichidelor perfuzabile, 2 pompe de alimentație enterală, parenterală, administrare sânge și livrarea  continuă de fluide, 2 defibrilatoare, 1 sistem de intibație dificilă de tip videolaringoscop, 4 brancarde cu butelii de oxigen, 4 cărucioare de resuscitare, 2 truse complete laringoscop,1 sistem portabil de producere a apei ultrapure, 6 Trolley pentru transportul medicamentelor pe secție.

Totodată, se vor achiziționa și: 1 stație de lucru formată din calculator, monitor și desktop, 6 dulapuri de vestiar, 4 scaune rotative de birou, 1 set kitcinetă cu spălător încastrat, cuptor cu microunde și dulapuri, 15 dulapuri cu uși (90x45x180), 31 de rastele cu rafturi (90x45x180), 4 birouri (100×70), 1 noptieră, 1 pat de gardă, 2 banchete, 1 masă metalică de lucru, 1 TV, 2 dulapuri pe roți pentru materiale medicale, 1 dulap pentru încălțăminte, 1 masă de bucătărie cu 4 scaune, 5 cortine (200×200), 2 tabureți cu roți și 5 tabureți.

Valoarea totală a investiției este de 8,5 milioane de lei, fără TVA, adică 1,8 milioane de euro, plus TVA. Finanțarea proiectului se va realiza din Fonduri Europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19. Durata contractului este de 5 luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 august 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *