Cea mai mare rată de vaccinare din România se înregistrează în București
Cea mai mare rată de vaccinare din România se înregistrează în București

Cea mai mare rată de vaccinare din România se înregistrează în București, aproape de 50% din populație, a precizat coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță. La nivel național procentul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului a ajuns la 31%.

Acoperirea vaccinală la nivel național, la persoanele de peste 12 ani, a ajuns la aproximativ 31%, a anunțat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, potrivit publicației G4Media.

Cea mai mare rată de vaccinare. Conform medicului Valeriu Gheorghiță, în București se înregistrează cel mai mare procent – 49,4%, urmat de Cluj – aproape 46%, Sibiu – 39%, Timiș – 36,3% și Constanța – 36,5%.

Valeriu Gheorghiță a făcut și bilanțul campaniei de vaccinare în mediul rural. Astfel, în cadrul campaniei „Orașul vaccinează satul”, au fost finalizate acțiunile în 2788 de comune din cele 2862 care există în România, fiind administrate 2,59 milioane de doze de vaccin iar 1,14 milioane de persoane au fost imunizate cu schemă completă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *