CEC trebuie să intre pe piața asigurărilor într-o lună, cere Adrian Câciu
CEC trebuie să intre pe piața asigurărilor într-o lună, cere Adrian Câciu

CEC trebuie să intre pe piața asigurărilor într-o lună, cere Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, după ce premierul Ciucă avansase termenul de trei luni. Ministrul Finanțelor a precizat marți că a înaintat deja această solicitare către CEC, banca de stat căreia i-a dat termen o lună să depună documentele la ASF și să se autorizeze.

Inițial, premierul Nicolae Ciucă anunțase că este de acord ca CEC sa intre pe piaţa asigurărilor, fie prin înfiinţarea unei companii noi sau preluarea de pe piaţă a unei companii.

Nu voi fi de acord să înfiinţăm compania dacă nu e şi pe asigurări”, a spus Nicolae Ciucă înaintea ședinței de Guvern. Premierul a precizat că cel mai devreme, această companie de asigurări a CEC ar putea fi înfiinţată în trei luni.

Adrian Câciu a declarat marţi, în contextul scandalului legat de insolvenţa companiei Euroins şi majorarea poliţelor RCA, că a solicitat CEC-ului să îşi depună documentele de autorizare la ASF şi are o lună de zile să se autorizeze, arată B1TV.

Are o lună de zile, am solicitat şi ieri CEC-ului şi vă spun şi dvs, are o lună de zile să se autorizeze, să îşi depună documentele de autorizare la ASF”, a spus ministrul Finanţelor.

Despre posibilul risc al declanşării unei proceduri de infringement, ministrul a spus: „Nu vreţi să protejăm mai întâi cetăţenii? Eu vreau să văd proiectul şi să ne uităm în concordanţa lui cu legislaţia europeană şi cu modul în care până la urmă corespunde sau nu. Pe de altă parte, este important ca cetăţenii şi companiile să fie protejate de această situaţia”, a mai spus Câciu, afirmând că relaţia cu Comisia Europeană, pentru piaţa de asigurări, tot ASF-ul o are.

Despre o majorare a poliţelor RCA, ministrul Finanţelor a afirmat că vor vedea care sunt preţurile din piaţă. ”Vedem proiectul de la ASF”, a mai spus Adrian Câciu.

El a anunțat că Guvernul dorește ca statul român să aibă o prezență activă în domeniu asigurărilor și că deja există o inițiativă care cel mai probabil este legată de CEC Bank, prin intermediul căruia statul să dețină o firmă de asigurare.

Asigurările RCA de la Euroins, refuzate deja de service-uri

Insolvența Euroins a produs deja efecte, întrucât service-urile auto încep să nu accepte clienții care au asigurare RCA de la această companie. Mecanicii susțin că despăgubirile oferite de Euroins vor fi plătite mult mai târziu după ce trec din competența acesteia în competența Fondului De Garantare.

Asigurații Euroins se vor adresa Fondului de Garantare în ceea ce privește repararea de prejudiciu și despăgubiri.

Toate solicitările clienților sau persoanelor păgubite vor trebui adresate fondului de garantare. Partea negativă este că durata va fi mai lungă. Partea buna este că garanția de a recupera prejudiciul există”, a declarat Mălin Roșu, președintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *