Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a declarat miercuri că formaţiunea sa este alături de minoritatea românească din Ucraina, dar a precizat că România este semnatară a „Acordului final de la Helsinki”, care prevede că pot avea loc modificări de graniţe numai cu acordul ambelor părţi.

„Suntem alături de minoritatea românească din Ucraina, din cele trei regiuni istorice. În acest moment, la nivelul Europei doar prin Acordul final de la Helsinki se pot schimba graniţe, pentru că suntem semnatari ai acelui acord care spune că pot avea loc modificări de graniţe prin acordul ambelor părţi”, a afirmat Simion, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. Șoșoacă vrea anexarea unor teritorii din Ucraina Senatorul Diana Iovanovici Şoşoacă a depus un proiect de lege prin care solicită „denunţarea Tratatului de bună vecinătate şi cooperare dintre România şi Ucraina”.

Prin denunţarea tratatului, Şoşoacă propune ca ţara noastră să anexeze teritoriile aflate cândva în componenţa României interbelice. Inițiativa legislativă se înscrie în liniile oficiale ale discursului Moscovei care a încercat, după declanșarea războiului, să convingă opinia internațională că și alte state vecine Ucrainei și-ar dori începerea unui conflict cu aceasta pentru recuperarea teritoriilor care au fost, în trecut, în componența lor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *