Cel mai bogat om din America latină, Carlos Slim, are coronavirus
Cel mai bogat om din America latină, Carlos Slim, are coronavirus

Cel mai bogat om din America Latină, Carlos Slim, are coronavirus. Magnatul telecomunicațiilor are 80 de ani și până acum a dezvoltat simptome ușoare, cu care se confruntă de o săptămână.

Carlos Slim face față „foarte bine” bolii, a transmis fiul său, Carlos Slim Domit, pe Twitter.

Tatăl său „face progrese foarte bune, după mai bine de o săptămână de simptome minore“ a scris fiul miliardarului.

Cel mai bogat om din America Latină, Carlos Slim, și familia sa, dețin America Movil, cel mai mare furnizor de telecomunicații din Mexic. Averea lor este estimată la 52 miliarde de dolari, conform evaluărilor Forbes de anul trecut, relatează agențiile internaționale citate de B1TV.

Și președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, în vârstă de 67 de ani, a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2.

„Regret să vă informez că sunt infectat cu COVID-19. Simptomele sunt ușoare, dar deja fac tratament medical. Ca întotdeauna, sunt optimist. Vom trece împreună prin asta”, a transmis Andres Manuel Lopez Obrador, duminică, pe Twitter.

Acesta a fost criticat de mai multe ori mai ales pentru modul lent de instituire a carantinei, la debutul epidemiei în țara sa. El a invocat efectele negative ale lockdown-ului asupra economiei și a vieții de zi cu zi.

Președintele Mexicului a mai fost acuzat, de asemenea, pentru faptul că a organizat mitinguri cu susținătorii săi, cu care a dat mâna și cu care s-a îmbrățișat.

În martie 2020, întrebat cum protejează Mexicul, președintele Lopez Obrador scotea din portofel două iconițe și le arăta cu mândrie. Ulterior, în iulie, el spunea: „Îmi voi pune o mască. Știți când? Când nu va mai exista corupție”.

De la izbucnirea crizei sanitare, peste 1,7 milioane de oameni au fost depistați cu coronavirus în Mexic, peste 8.500 doar în ultima zi.

Circa 150.200 de persoane au decedat din cauza COVID-19, din care 659 numai în ultimele 24 de ore.

În America de Nord, Mexicul e a doua cea mai afectată țară de pandemie, după SUA, care au înregistrat circa 25,8 milioane de cazuri și peste 431.300 de decese. Pe locul trei e Canada, cu aproximativ 753.000 de infectări și 19.200 victime.

La nivel mondial, Mexicul e pe locul 13 după numărul de cazuri depistate de la începutul crizei și pe locul 4 după numărul de decese.

Mexic şi Chile au fost primele ţări din America Latină care au demarat campania de vaccinare anti-COVID-19.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *