Cel mai nou miliardar din România, cel puțin din punct de vedere al cifrei de afaceri a companiei pe care o conduce, este fondatorul unei dintre cele mai cunoscute companii de curierat. Transportul mărfurilor și livrarea pachetelor au cunoscut o creștere exponențială de la începutul pandemiei si asta s-a văzut în volumul de încasări si bunăstarea generală a companiilor care activează în branșă.

O cifră de afaceri de 1,06 miliarde de lei este estimată la închiderea anului de către CEO Fan Courier, Adrian Mihai, unul dintre fondatorii companiei. Este o creștere cu 5% față de anul anterior, iar pentru 2022 prognoza este de 15% pe fondul creșterii comerțului online, arată datele publicate de Ziarul Financiar.

Cel mai nou miliardar din România, fondatorul Fan Courier. Compania are peste 7.500 de angajaţi şi operează cu o flotă de 4.400 de maşini.

Vedem creştere în online. În România doar 9% din totalul vânzărilor sunt vânzări online, cifră în creştere, dar în continuare suntem cu mult în spate faţă de ţările din regiune precum Polonia sau Europa de Vest. Pe livrări de mâncare cred că suntem la început de drum în România, vom vedea dublări în perioada următoare în volumul care se vinde online. Sigur tot mai mulţi români vor comanda online. Va ajunge curierul mai repede la ei decât dacă ar merge la magazin să îşi cumpere mâncare“, a declarat Adrian Mihai, CEO FAN Courier, unul dintre fondatorii companiei.

Compania a investit anul acesta aproxi­mativ 25 milioane de euro în dezvoltare, mai mult de o treime din fonduri fiind folosite pentru finalizarea hubului din Cluj şi extinderea celui din Braşov, ambele dotate cu sisteme automate de sortare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *