Un procuror controversat care a petrecut câțiva ani la pușcărie s-a reinventat. El este pe cale să devină milionar în dolari. Omul a semnat un contract fabulos în Bahrein. Acolo a ajuns cu ajutorul Ambasadei Rusiei.

Afaceri în Bahrein cu ajutorul Ambasadei Rusiei

Maximilian Bălășescu a anunțat că a pus mâna pe potul cel mare. „De ziua României cu ajutorul Camerei de Comerț a Rusiei , am reușit să semnez un contract cu o firma din Bahrain pentru distribuția in tarile din Golf a nebulizatoarelor Cube Atomizers” a scris procurorul pe rețelele de socializare.

Semnarea contractului a avut loc în cadrul evenimentului „Bahrein Rusia Trade Cooperation Meeting” și a fost organizat de Camera de Comerț din regatului din Golful Persic.

procuror controversat Bahrein

Procuror controversat acasă la vice-președintele Parlamentului din Bahrein

După semnarea contractului, Maximilian Bălășescu a fost în vizită la vice-președintele Parlamentului din Bahrein, Yusuf Mohamed Zainal. Acesta ocupă și o funcție cheie în banca islamică GFH Financial Group B.S.C din Bahrein.

Bahrein-ul este o monarhie constituțională unde partidele politice sunt interzise, majoritatea parlamentarilor sunt „independenți”. Din 2005, la presiunea externă, regatul a aprobat înființarea unor societăți politice care au trimis în parlamentul țării trei reprezentanți.

Produsul intern brut al Bahreinului per cap de locuitor, este aproape dublu față de cel al României.

procuror controversat afaceri in Bahrein

Maximilian Bălășescu traiectorie spectaculoasă după eliberare

Această afacere nu este singura în care acest procuror controversat s-a implicat după eliberarea din penitenciar. Maximilian Bălășescu a fost condamnat în 2013 la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. În 2015 a fost eliberat condiționat, iar un an mai târziu vorbea deja despre afaceri în energie.

„Intermediez vanzarea de energie, discut cu cei interesati, le fac un pret bun, dupa care batem palma. Am o multime de firme cu care am incheiat contracte pana acum, sper sa-mi maresc portofoliul” susținea Bălășescu în CanCan.

După eliberare, procurorul a apărut în mai multe ziare într-un mod nonconformist. Călare pe motocicletă sau prezent la evenimente mondene, Maximilian Bălășescu pare că a făcut uitată perioada petrecută după gratii și că se descurcă mult mai bine în viața „civilă”.

Balasescu Prodan edited

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *