Înlocuirea cuvântului Crăciun și eliminarea numelui Fecioarei Maria sunt opera unor minți bolnave din cadrul conducerii Uniunii Europene, iar prin aceste recomandări se urmărește mistificarea realității, consideră reprezentanții AUR.

Un document controversat al Comisiei Europene a ajuns în spațiul public. Proiectul propune eliminarea referirilor cu privire la religie și a distincțiilor între sexe, cu referire la sărbătoarea Crăciunului.

George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, avertizează că la nivelul UE se dorește o „mistificare a realității”.

E grav că de la vârful instituţiilor europene există o preocupare constantă de mistificare a realităţii şi de prezentare deformată a unor lucruri elementare. Trebuie să le reamintim acestor birocraţi că există femei şi bărbaţi, iar bărbaţii nu pot naşte; există o credinţă creştină împărtăşită de majoritatea europenilor care, pe 25 decembrie, sărbătoresc Naşterea Domnului Iisus Hristos sau, în termeni populari, Crăciunul.

Am impresia că la nivelul instituţiilor europene există o concepţie larg răspândită, plină de prejudecăţi cu privire la creştini. Îi este cuiva ruşine de credinţa creştină a majorităţii cetăţenilor statelor europene?”, a declarat Simion, citat de B1TV.

Înlocuirea cuvântului Crăciun. În opinia senatorului Claudiu Târziu, niște „minți bolnave” au creat „ghidul” retras ulterior de Comisia Europeană.

Nişte birocraţi nealeşi de nimeni şi care par că nu mai reprezintă pe nimeni şi-au permis să anuleze rădăcinile creştine ale Europei, într-o tentativă fără precedent. Chiar dacă documentul a fost retras de pe site-ul Comisiei, ne exprimăm indignarea în legătură cu această tendinţă a Bruxelles-ului de a defini totul într-o cheie corect politică, pentru a elimina aşa-zise stereotipuri şi a evita aşa-numite discriminări.

Cum să elimini Crăciunul din vorbirea curentă? Cum să eviţi utilizarea celui mai frumos nume feminin, cel al Fecioarei Maria? Cum să ştergi din istorie 2000 de ani de creştinism? Doar nişte minţi bolnave puteau să conceapă aşa ceva”, a reacționat dur Claudiu Târziu.

Documentul care prevedea, printre altele „anularea Crăciunului”, a fost lansat de comisarul pentru egalitate Helena Dalli, la finalul lunii octombrie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *