Vladimir Putin este pregătit să desfăşoare arme nucleare în peninsula Crimeea. Armata rusă a trimis deja o unitate specială, potrivit Centrului pentru Strategii de Aprărare, citat de publicaţia britanică Daily Express.

La doar o zi după anunţul privind riscul crescut de scurgeri radioactive de la centrala nucleară Zaporojie, întreaga lumea are noi motive de îngrijorare. Ultimul avertisment al Centrului pentru Strategii de Apărare din Ucraina stârneşte fiori.

Vladimir Putin ar fi pregătit să desfăşoare arme nucleare tactice în Crimeea. Alina Frolova, directorul centrului, a făcut acest anunţ, iar britanicii care urmăresc cu mare atenţie situaţia de pe frontul ucrainean au anunţat că armata rusă ar fi trimis deja o unitate specială în peninsula Crimeea.

Această unitate ar fi capabilă să deservească armelor nucleare. Frolova a mai explicat că rachetele ruseşti pot ajunge din Crimeea în orice capitală europeană, iar influenţa ameninţării ruseşti se resimte în zona a trei mări: Marea Caspică, Marea Baltică şi Marea Mediterană.

Ucraina a aderat la tratatul de neproliferare a armelor nucleare, la care şi Rusia a aderat încă din 1968.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *