Certificatul verde la locul de muncă trebuie introdus, susține Grindeanu
Certificatul verde la locul de muncă trebuie introdus, susține Grindeanu

Certificatul verde la locul de muncă trebuie introdus, susține vicepremierul Sorin Grindeanu, numai că nu există un orizont de timp pentru asta. Parlamentul este în vacanță, susține demnitarul.

Vă spun o părere personală: eu sunt un adept al acestui certificat, dar am învăţat în această perioadă că trebuie să-i las pe cei care se pricep mai bine, medicii şi specialiştii în sănătate. Ca părere personală, cred că e nevoie de certificat verde, în acelaşi timp cu măsuri care să-i păzească pe cei care nu pot să se vaccineze. Eu am văzut punctul de vedere al ministrului Rafila, pe care îl susţin în totalitate”, a afirmat Sorin Grindeanu, citat de ȘtirilePROTV.

Certificatul verde la locul de muncă, când va fi introdus. Întrebat când anume va fi adoptat un act normativ care să reglementeze implementarea certificatului verde COVID la locul de muncă, Grindeanu a răspuns: ”Nu suntem singuri şi nici nu avem majoritatea singuri (…) în acest moment, Parlamentul e în vacanţă, dar ceea ce a spus ministrul Rafila cred că e foarte important, că trebuie să ne pregătim şi pe toate celelalte componente. Eu am un singur vot, sunt şi deputat şi pot să votez. Da, mi-aş dori să existe acest (certificat – n.r.)”, a declarat viceprim-ministrul social-democrat.

Grindeanu respinge ideea conform căreia actul normativ care să impună obligativitatea certificatului verde a fost amânat de teama alegătorilor care nu sunt de acord cu implementarea acestei măsuri.

Nu poate să vorbească PSD-ul de o teamă din partea unui bazin electoral. PSD-ul este cel mai mare partid din România şi a fost tot timpul în aceşti 30 de ani. Ştiţi, dacă vorbeam doar din punct de vedere electoral, probabil că era bine să nu intrăm la guvernare şi să-i lăsăm să se ducă până la capăt. Nu! Am luat decizii curajoase, cum trebuie să fie şi altele care sunt convins că vor fi luate în 2022”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *