O criză a gazelor și a energiei este puțin probabil să se producă în România, în această iarnă, promit reprezentanții Guvernului. O întâlnire a avut loc marți la Palatul Victoria tocmai pentru a preîntâmpina acest lucru.

Întâlnirea de lucru de la Guvern a avut loc cu responsabilii în domeniul energiei și discuții a rezultat că România nu va avea probleme în această iarnă cu furnizarea energiei electrice și a gazului, precizează Guvernul într-un comunicat de presă.

„Discuțiile au vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva evoluțiilor sectorului energetic în România. Din analiză, a rezultat că furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esențiale, cât și pentru consumatorii casnici și alte categorii de consumatori. În privința furnizării de gaze, sunt asigurate cantitățile de gaz pentru funcționarea aprovizionării în condiții de normalitate”, au arătat reprezentanții Guvernului, în comunicat.

O criză a gazelor și a energiei, analizată la Guvern. La întâlnire au participat viceprim-ministrul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, președintele ANRE, Dumitru Chiriță, reprezentanți ai companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz și ai Ministerului Mediului.

La finele lunii noiembrie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a susținut că nu există niciun risc privind alimentarea cu gaze la iarnă.

„Nu, nu există. Există un plan naţional de urgenţă, dar vreau să infirm categoric aceste zvonuri, cum a fost şi acela cu blackout-ul, văd că şi acesta e reluat. Eu pot să văd doar interesul unora de a creşte preţul pe piaţă, pentru că e o bursă şi, ca orice bursă, e sensibilă”, a explicat Popescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *