Certificatul verde obligatoriu este cerut de Radu Țincu, medic primar ATI
Certificatul verde obligatoriu este cerut de Radu Țincu, medic primar ATI

Certificatul verde obligatoriu este cerut de Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din București. Medicul arată că partidele sunt preocupate acum de lupta pentru putere și evită luarea unor măsuri nepopulare, care le-ar scădea capitalul electoral.

Proiectul de lege privind impunerea certificatului verde COVID la locul de muncă a fost respins de Senat și va ajunge la vot în Camera Deputaților. Numai că deciziile comisiilor de specialitate sunt așteptate abia pe 19 noiembrie.

Radu Țincu acuză politicienii că nu au adoptat legea privind certificatul verde COVID.

Țincu a spus că măsura certificatului verde a fost deja impusă în mai multe state europene, iar efectul a fost „scăderea numărului de cazuri și creșterea ratei de vaccinare, ambele ducând la o scădere a mortalității”, a spus medicul, la B1TV.

Medicul a mai afirmat că populația României e „cu cel mai mic grad de imunizare din Europa”, iar consecința este „cea mai mare rată de mortalitate din Europa”.

Certificatul verde obligatoriu, cât mai rapid. În acest context, Țincu a insistat că politicienii trebuie să ia toate măsurile de siguranță sanitară necesare, inclusiv să impună certificatul verde COVID.

Politicienii refuză obligativitatea certificatului verde pentru că suntem într-un moment de instabilitate politică, pentru că nu avem un guvern și sunt negocieri între partidele politice care nu doresc să se certe tocmai înainte de negocierile pentru formarea guvernului. Introducerea certificatului verde reprezintă o măsură nepopulară și acest lucru ar duce la o scădere a capitalului electoral, iar toate aceste elemente stau la baza acestei tergiversări”, a declarat Radu Țincu.

În opinia medicului, certificatul verde ar trebui să fie obligatoriu 6 – 8 luni după momentul în care s-a liberalizat vaccinarea pentru populația generală: „Certificatul verde nu este altceva decât o formă prin care persoanele respective dovedesc că nu riscă să îi îmbolnăvească pe ceilalți”.

Când statul îți pune la dispoziție vaccinul în mod gratuit și refuzi din motive personale să te vaccinezi mi se pare normal să îți asumi toate repercusiunile care decurg din această decizie.

Lucrurile acestea sunt valabile și pentru alte domenii de activitate. Dacă nu ai asigurare obligatorie la mașină și te lovește cineva vei plăti, pentru că nu ai dorit să implementezi ceea ce statul ți-a oferit din punct de vedere al garanției”, a spus Radu Țincu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *