China nu va furniza arme Rusiei pentru războiul din Ucraina
China nu va furniza arme Rusiei pentru războiul din Ucraina

China nu va furniza arme Rusiei pentru războiul din Ucraina, dă asigurări ambasadorul chinez la Washington.

Beijingul nu va spriini militar Rusia în războiul din Ucraina, însă ambasadorul nu a exclus că lucrurile s-ar putea schimba în viitor, relatează The Guardian, citat de B1TV.

Întrebat duminică la CBS dacă China ar putea trimite bani sau arme Rusiei, ambasadorul Qin Gang a spus: „Există dezinformare cu privire la faptul că China oferă asistență militară Rusiei. Respingem acest lucru. Ceea ce face China este să trimită mâncare, medicamente, saci de dormit și lapte praf pentru copii, nu arme și muniții, către niciuna dintre părți”, a adăugat el.

Ambasadorul a vorbit și despre apelurile făcute de Occidentul către China, să condamne invazia rusă în Ucraina. Acest tip de condamnare publică „nu ajută”, a spus el.

China nu va furniza arme Rusiei pentru războiul din Ucraina. Avem nevoie de rațiune. Avem nevoie de curaj. Și avem nevoie de o diplomație bună”, a spus el.

Rusia ar fi cerut Chinei arme pentru războiul din Ucraina. Beijingul ar fi fost de acord

Declarațiile au fost făcute în contextul în care oficiali americani au susținut că Rusia a cerut Chinei ajutor economic, dar și arme pentru a le folosi în războiul din Ucraina.

Ministerul chinez de Externe a calificat aceste acuzații drept dezinformare intenționată din partea SUA. Wang Yi nu a comentat în niciun fel aceste informații.

SUA au transmis Chinei că se va confrunta cu „consecințe” dure dacă ajută Rusia în invadarea Ucraine.

Nu vom permite acest lucru și nici să existe un colac de salvare pentru Rusia de la aceste sancțiuni economice din partea niciunei țări, de oriunde ar fi în lume”, a declarat consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan.

Statele Unite au transmis apoi aliaților din NATO și altor câteva țări din Asia că Beijingul și-a manifestat deja disponibilitatea de a oferi Rusiei ajutor militar și economic.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *