palii2

Rusia a confirmat că adjunctul comandantului Flotei ruse a Mării Negre, căpitanul de rangul I Andrei Paly (52 de ani), a murit în luptă la Mariupol, transmite BBC. Cu câteva ore înainte, Ucraina a anunțat că acesta a murit în timpul luptelor.

Din partea rusă, moartea comandnatului Paly a fost mai întâi confirmată de secretarul Colegiului Naval Nakhimov, Konstantin Tsarenko, pe rețeaua de socializare Vkontakte (VK).

Mai târziu, un senator rus de la Sevastopol, baza Flotei Mării Negre în Crimeea anexată Rusiei, a transmis pe aceeași rețea de socializare că „Sevastopolul a suferit o pierdere grea, ireparabilă… Paly a murit în luptele pentru eliberarea Mariupolului de controlul naziștilor”, a spus acesta făcând folosind expresiile permise în Rusia pentru a descrie războiul.

Amintim că președintele Vladimir Putin numește invaziei Ucrainei „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” țării. De la începutul invaziei ruse, Ucraina a anunțat moartea a cinci generali ruși. Rusia a confirmat oficial doar una dintre aceste victime – generalul Andrei Suhovetsky.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *