Alina Gorghiu – președintele Senatului României – a declarat, la Prima TV, că premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, este un favorit indiscutabil.

Coaliția cu Partidul Social Democrat (PSD) nu este exclusă nici în viitor, dar nu se poate vorbi despre candidatură comună cu social-democrații pentru alegerile prezidențiale din 2024.

”În privinţa candidaţilor la preşedinţie, mai avem doi ani şi. E absolut prematur să emit opinii referitor la persoane însă, la nivel de principiu, pot să vă spun că Partidul Naţional Liberal în istoria recentă, post-Revoluţie, a avut candidat la preşedinţie preşedintele de partid, de altfel şi celelalte partide au cam respectat această regulă. Dar nu a fost o discuţie în Partidul Naţional Liberal referitoare la preşedinţie la acest moment. E mult prea devreme”, a afirmat Alina Gorghiu duminică, în emisiunea Insider Politic de la la Prima TV.

Alina Gorghiu va vota în partid pentru a avea candidaturi separate şi nu comune cu PSD

Alina Gorghiu a mai declarat, potrivit ziare.com, că îi este greu să creadă că PNL nu va avea candidat propriu pentru funcţia de preşedinte a ţării, afirmând că va vota în partid pentru a avea candidaturi separate şi nu comune cu PSD. Aceasta susţine că, de altfel nici „nu s-a pus problema de candidaturi comune” cu PSD, subliniind că nici nu crede că se va pune.

Premierul Ciucă, fiind și președintele PNL, este principalul candidat pentru a accede, din partea PNL, la cea mai înaltă funcție în statul român, a mai spus președintele Senatului.

”Este preşedintele partidului şi nu ai cum să nu îl vezi ca principalul candidat la funcţia pentru această demnitate în statul român”, a declarat, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai transmis că sondajele de opinie indică faptul că în prezent PNL are 25-26 de procente în preferinţele electoratului, fiind de părere că actuala coaliţie de guvernare poate continua şi după tururile de scrutin din anul 2024.

”Nu exclud coaliţia cu PSD-ul după 2024, dar da, văd un 2024 pivotat de PNL pe dreapta şi de PSD pe stânga. Eu nu văd cum dreapta din România nu şi va impune candidatul la preşedinţie”, a adăugat Alina Gorghiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *