Cine este Simona Neculae (PSD), noul prefect de Ilfov numit de Nicolae Ciucă

Guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă a aprobat în ședința din 5 ianuarie 2022 numirea avocatei Simona Neculae (PSD) în funcția de prefect al Județului Ilfov. Funcția este una politică, potrivit înțelegerii coaliției de guvernare din decembrie 2021, în care s-a decis că PSD va da prefectul în Ilfov.

În vârstă de 54 de ani, Simona Neculae este avocat în Baroul București din octombrie 1999, potrivit Libertatea.

Noul prefect de Ilfov a terminat Liceul Optica Română din București în 1985, apoi a urmat cursurile Facultății de Drept de la Universitatea Gheorghe Cristea din București între 1990 și 1994, iar licența a susținut-o la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu în 1999. Potrivit CV-ului, Simona Neculae se descrie ca având „abilități de leadership” și „bun strateg în abordarea și rezolvarea problemelor juridice ale clienților”. Prin decizia de astăzi a Guvernului, Simona Neculae, membru PSD, îl înlocuiește în funcție pe fostul prefect de Ilfov din partea PNL, Daniel Zamfir. Acesta fusese numit în funcție de fostul premier și președinte al PNL, Ludovic Orban, în decembrie 2019.

Liderii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR au stabilit în decembrie 2021, în urma unei ședințe, cum își vor împărți funcțiile de prefect. Potrivit înțelegerii politice, PSD are 20 de prefecți – 19 județe plus prefectul Capitalei, PNL – 18 și UDMR – 4.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *