Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că, în situația în care PNL ar părăsi coaliția de guvernare, el își va depune mandatul.

Afirmând că prioritatea lui și a partidului este România, Ciolacu a spus că decizia de a intra în coaliție a fost luată din dorința de a preveni o criză socială iminentă.

Eu cred că cel puțin eu și colegii mei din Partidul Social Democrat am arătat că prioritatea noastră, e România. Cel mai bine pentru mine și colegii mei ar fi fost să nu intrăm la guvernare şi să nu facem această coaliție.

În acest moment cred că ori am fi avut alegeri anticipate fiindcă eram în pragul unei crize sociale, ori Partidul Social Democrat ar fi avut cu cinci în față la alegeri. Dar am hotărât într-un moment dificil este bine să ne implicăm și să nu lăsăm România să ducă într-o direcție total greșită”, a spus premierul Marcel Ciolacu miercuri, aflat într-o vizită la Roma, transmite B1TV.

Actualul premier a exclus posibilitatea de a conduce un guvern minoritar și a subliniat că ar oferi mandatul de prim-ministru președintelui Klaus Iohannis în cazul în care partenerii de coaliție ar decide să se retragă de la guvernare. Intenția lui e de a rămâne alături de liberali cel puțin până în 2024

Este exclus acest lucru. Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliție să se retragă de la guvernare. În acel moment, președintele Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. Eu am intrat în acest proiect după o discuție inclusiv cu președintele României că vom duce această coaliție și această guvernare cel puțin până în anul 2024.

Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de 3,5 ani, având un scor electoral de 20% și mi se pare normal să avem în continuare prim-miniștrii sau anumite decizii, cred că este o abordare greșită. Dar din discuțiile mele și sper să nu-l deranjeze pe dl. președinte Nicolae Ciucă, din discuțiile mele cu președintele Nicolae Ciucă este exclus un astfel de scanariu”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *