Ciolacu insistă ca românii să-și primească pensiile înainte de Paște și pune la punct un demers oficial. „Eu aşa consider că este corect”
Ciolacu insistă ca românii să-și primească pensiile înainte de Paște și pune la punct un demers oficial. „Eu aşa consider că este corect”

Marcel Ciolacu, premierul României, insistă ca românii să primească pensiile anticipat înainte de sărbătorile de Paște. Premierul a menționat că va avea o întâlnire cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și cu alți miniștri pentru a găsi o soluție în acest sens.

Ciolacu a explicat că plata pensiilor implică un proces complex, cu implicații bancare și poștale, și că se dorește găsirea unei soluții legislative pentru a asigura ca această plată să devină o regulă anuală.

„Unele se plătesc prin sistemul bancar, sunt vreo 28 de bănci implicate. Nu îi impui unui om unde să îşi facă cardul şi unde să aibă contul. Și jumătate prin poştaşi. Am văzut că şi Ministerul Digitalizării, directorul de la Poştă, Ministerul Muncii, vom vedea ce act normativ, pentru că, totuşi, este o plată care vine mai devreme. Luni am întâlnire cu domnul ministru al Finanţelor. Eu aşa consider că este corect ca, înainte de sărbători, să se primească pensiile cumva anticipat”, a declarat Ciolacu miercuri seară, într-o emisiune B1TV.

El a menționat că se va discuta despre un act normativ care să permită această plată anticipată în fiecare an. În ceea ce privește procesul legislativ, Ciolacu a menționat că se va colabora cu vicepremierul Marian Neacșu pentru a transforma această excepție într-o regulă. Se va propune un act legislativ care să reglementeze această plată anticipată a pensiilor.

Am vorbit cu domnul vicepremier Marian Neacşu să vedem cum facem, că vorbim de o excepţie şi astfel de excepţii să devină reguli. Am zis că venim cu un act legislativ. De aceea, luni am chemat şi pe anumite proiecte şi pe ministrul Finanţelor, ministrul Agriculturii, doamna ministru al Muncii – avem şi anumite proiecte, consider eu întârziate, şi pe ministrul Fondurilor Europene, ca să pregătim şedinţele de Guvern de săptămâna viitoare. Încercăm în acest timp să găsim soluţii. Dacă nu, oricum ordonanţa pe care o să o promovăm pentru anul acesta va merge la Parlament şi până atunci găsim şi amendamentele”, a mai spus Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *