Noul primar al sectorului 6 intenționează să construiască primul spital din sectorul 6. În acest scop, Ciprian Ciucu va solicita Primăriei Cpitalei un imobil cu suprafața de peste 33.000 mp. Terenul pe care ar putea fi construit primul spital din sectorul 6 este situat în cartierul Drumul Taberei. Proiectul va fi discutat astăzi, în ședința ordinară a Consiliului local al sectorului 6.

Când va fi construit primul spital din sectorul 6

„Va fi un spital de mici dimensiuni, care nu va pune accentul pe cazare ci pe diversitatea specializărilor medicale, cu focus pe pediatrie. În Sectorul 6 nu avem niciun spital. Terenul vizat se află în zona mediană a unor cartiere cu o densitate demografică formidabilă, Militari și Drumul Taberei, cu acces si din ambele. Imediat ce voi primi terenul voi contracta studiile necesare (fezabilitate și proiect tehnic) și sper ca pe parcursul anului 2021 să asigurăm finanțarea și să demarăm lucrările. Am discutat cu partenerii de coaliție și pe baza unor analize preliminare ne asumăm un spital de cca. 150 de paturi, dar cu accent pe servicii policlinice”, a explicat Ciprian Ciucu.
Practic, Consiliul local al sectorului 6 solicită CGMB să îi transmită în administrarea imobilul situat pe Bdul Timișoara nr. 101E. Dacă cererea va fi aprobată, în 2021 ar putea începe lucrările la primul spital din sectorul 6.
Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi se află și un proiect de hotărâre privind solicitarea acordului expres al Consiliului General al Municipiului București de a iniția un Protocol de colaborare între sectorul 6 al Municipiului București și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Asociația Peisagiștilor din România – filiala București și Ordinul Arhitecților din România – București. Acesta este necesar pentru implementarea unor proiecte de regenerare urbană pentru conservarea și dezvoltarea spațiului verde public și a biodiversității.
„Avem nevoie de specialiști alături de noi, mai ales pe urbanism/peisagistică/horticultură. La ședința viitoare vom avea un astfel de protocol si cu Universitatea Politehnică”, a punctat Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *