citu

Florin Cîțu a descoperit planul celor de la PSD. Ministrul Finanțelor spune despre social-democrați că vor să vândă țara.

„PSD vinde România! Trebuie să știți ce vrea să facă PSD cu România. De doua luni de zile PSD ne amenință cu moțiune de cenzură și mă acuza că îndatorez România. Explic în fiecare lună unde se duc banii pe care îi împrumutam. De ce este PSD interesat de acest subiect? Este simplu. PSD are un plan pe care vi-l prezint astăzi. Acest plan urmează să fie propus și aprobat și în congresul PSD care urmează.”, declară el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cîțu vorbește despre un împrumut pe care cei de la PSD ar vrea să îl facă. „Anul trecut în octombrie, în numele PSD, fostul ministru de finanțe a prezentat un document în ședință de guvern prin care propunea, nici mai mult nici mai puțin, vânzarea la reducere a României. În documentul respectiv se propunea cel mai mare împrumut din istorie pentru a acoperi gaura din buget generată de creșterea pensiilor. Vă atrag atenția asupra a două lucruri:1. Au știut în permanenta că nu au bani să plătească creșterea cu 40% a pensiilor. 2. Au știut că nu au bani pentru plata salariilor în sectorul bugetar.”, explică acesta.

Care este planul celor de la PSD?

„Iată ce prevedea planul negociat de PSD și aprobat de guvern:

– reducerea cu 30% a personalului bugetar
– reducerea cu 20% a cheltuielilor primăriilor și cheltuielilor județene
– privatazirea CEC și EXIM BANK, cele doua bănci de stat
– privatizarea companiilor din sectorul energetic
– privatizarea parțială a sistemului sanitar
– reducerea arieratelor companiilor de stat
– aplicarea OUG 109 pentru toate copaniile de stat și regiile autonome
– Înghețarea salariilor în sectorul bugetar pentru 2 ani de zile.

ȘI Atenție mare, Prorogarea creșterii punctului de pensie din septembrie 2020 până în septembrie 2021.”, continuă Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor Publice spune că social-democrații nu se gândesc deloc la pensiile românilor. „PSD a fost de acord cu toate aceste condiții în timp ce de trei luni de zile țipă în gura mare că ei se gândesc la pensionari și alții nu. A venit momentul să demascăm minciuna PSD și românii să știe adevărul. Acesta este planul PSD pentru Romania aprobat încă de anul trecut. Și asta îi așteaptă pe romani dacă votează PSD. PNL a demonstrat că poate face față acestei crize duble, de santate și economie, fară să cedeze nimic din independența politicii economice și fiscale.” încheie el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *