Coronavirusul a suferit mutații. Explicațiile lui Nelu Tătaru
Coronavirusul a suferit mutații. Explicațiile lui Nelu Tătaru

Coronavirusul a suferit mutații, a spus Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății a explicat că aceasta este una din concluziile la care au ajuns medicii infecționiști după ce trei pacienți din Sibiu declarați vindecați s-au reinfectat.

„Grupul științific de la nivelul Ministerului Sănătății, echipele de specialiști din comisiile de specialitate evaluează aceste cazuri și una din concluzii ar fi că există tulpini diferite. Gândiți-vă, și atunci când facem un vaccin antigripal, îl facem tetravalent, pentru patru tulpini bănuite”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Sunt mutații și mutații la nivel genomic, la nivelul acestui virus și atunci trebuie să acționăm ca atare. Specialiștii bănuiau și bănuim în continuare, până edificăm aceste tulpini și le vedem și componența genomică”, a precizat ministrul Sănătății, potrivit Digi24.

Coronavirusul a suferit mutații. În urmă cu câtva zile, trei sibieni care s-au vindecat de coronavirus s-au infectat din nou şi au ajuns la spital. Un medic a declarat că, cel mai probabil, și în Sibiu sunt două tulpini diferite ale virusului, iar persoanele externate se pot infecta cu o altă variantă a Sars CoV-2. În acest sens, medicii îi sfătuiesc pe cei externaţi să ia toate măsurile de protecție posibile.

„Pacientul are anticorpi, vorbesc atât de acest caz, care a fost cel mai grav, dar și de celelalte două, mai ușoare. Are anticorpi, față de prima infecție, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală și că a creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecția nu o poate asigura față de o tulpină de virus diferită”, a explicat medicul-șef al Secției Clinice Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *