claudiu năsui
Claudiu Năsui, despre creșterea salariului minim: „O armă a statului pentru a lua mai mulți bani din privat”

Claudiu Năsui atacă miercuri creșterea salariului minim brut anunțată de premierul Florin Cîțu, precizând că măsura este o armă a statului pentru a lua mai mulți bani din privat.

„Măsura înseamnă automat creșterea tuturor salariilor bugetarilor, pentru că toate salariile la stat sunt multiplii de salariu minim, dar și a pensiilor speciale, care sunt bazate pe salariul minim brut. Soluția liberală pentru a crește salariile este reducerea impozitării muncii”, spune ministrul USR-PLUS Claudiu Năsui care și-a prezentat demisia din Guvern.

Ministrul Claudiu Năsui: Dacă crește salariul minim brut cu 100 de lei, automat va crește salariul premierului cu 1.150 de lei pe lună. Și nu doar al lui

„Politicienii vor creșterea salariului minim brut pentru a ne lua mai mulți bani din buzunar și a-și crește propriile venituri.Creșterea salariului minim brut este o armă a statului pentru a lua mai mulți bani din privat.Salariul minim care contează este salariul minim net. Acela care ajunge să fie mic pentru că statul îți ia jumătate din el”, susține Claudiu Năsui.

„Creșterea salariului minim brut înseamnă automat creșterea tuturor salariilor bugetarilor. De ce? Pentru că toate salariile la stat sunt multiplii de salariu minim.De exemplu, premierul are de 11.5 ori salariul minim. Dacă crește salariul minim brut cu 100 de lei, automat va crește salariul premierului cu 1.150 de lei pe lună. Și nu doar al lui, al tuturor bugetarilor.E chiar mai tare. Creșterea salariului minim brut înseamnă și creșterea pensiilor speciale. Pentru că mai toate pensiile speciale sunt bazate pe nivelul salariilor în sectorul din care provin, care la rândul lor sunt bazate pe salariul minim brut”, spune Claudiu Năsui.

„Dacă un guvern chiar vrea să ajute românii să iasă din sărăcie, nu ar mai crește salariul minim brut. Ar reduce povara fiscală pe muncă. De exemplu, ar face primii 200 de lei neimpozitabili. Creșterea salariului net ar fi aceeași doar că nu ar mai crește toate cheltuielile statului.Soluția liberală pentru a crește salariile este reducere impozitării muncii.”, a scris Claudiu Năsui, ministrul USR-PLUS care și-a prezentat marți demisia de la Ministerul Economiei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *