Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (USR), a publicat lista avocaților care au încasat bani de la primăria Sectorului 1 în perioada 2007- 2020 pentru servicii juridice, deși ”primăria are departament juridic și juriști”.

Clotilde Armand: Avocata lui Dragnea a încasat peste jumătate de milion de lei pentru servicii juridice de la primăria Sectorului 1

Pe listă este și Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, cu suma de peste 574.000 de lei, adica aproape 120.000 de euro. Ea a încasat bani pentru servicii juridice începând cu 2009, când primarul Sectorului 1 era Andrei Chiliman (PNL), până în 2017, când edil era Daniel Tudorache (PSD), potrivit lui Clotilde Armand.

Pe listă sunt și alți avocați sau case de avocatură precum Nicolae Iliuță, care a încasat peste 4,3 milioane de lei, Mihai Ștefan Covaliu, peste 3,9 milioane de lei, Boștină&Asociații, aproape 1,5 milioane de lei, sau Mocanu și Asociații (casa de avocatură a lui Gheorghe Boștină), cu peste 725.000 de lei, potrivit G4media.

Demersul primarului Clotilde Armad vine în contextul în care avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, i-a cerut demisia din pricina războiului declanșat cu compania de salubritate Romprest.

„Lucrurile încep să devină tot mai clare. Avocata lui Liviu Dragnea mi-a cerut demisia din funcția de primar. Și unde a comunicat domnia sa acest lucru dacă nu în publicația unui fost acționar al firmei de salubrizare care continuă să-și bată joc de cetățeni și de autoritatea locală. Stimată doamnă avocat, vă promit că situația acestor gunoaie lăsate intenționat pe străzile Sectorului nostru va lua curând sfârșit. Cetățenii nu merită să fie ”victimele” unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare care forțează nota și modifică tarifele după cum dorește și autoritatea locală”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

„Cetățenii vor să fie curat pentru că plătesc enorm de mulți bani pentru acest serviciu. Și vom rezolva situația. Deja a început să se ridice gunoiul. Îmi dau seama că am deranjat niște grupuri de interese care erau abonate la banii publici ai primăriei. Și dacă tot discutăm de legi și respectarea acestora eu voi prezenta acum cetățenilor din Sectorul 1 câți bani a încasat avocata lui Dragnea de la Primăria Sectorului 1 pentru ”servicii juridice’. În condițiile în care primăria are departament juridic și juriști. Așa, în numele transparenței” a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Contractul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 a fost încheiat în 2008 pe o perioadă de 25 de ani de către fostul primar PNL, Andrei Chiliman.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *