Marcel Ciolacu, președintele PNL, l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru că a organizat întâlnirea de la Cotroceni cu lideri ai PNL, USR-PLUS și UDMR. Nu poți face negocieri înaintea negocierilor oficiale, a spus el.

„Am rămas surprins de abordarea Constituției și a spiritului său de dl președinte Iohannis. Se pare că asistăm la o confiscare a votului românilor și o gașcă de pierzători vor să transforme acest vot de blam pe care l-au oferit românii într-o victorie, lucru nepermis într-o democrație”, a spus Marcel Ciolacu la Digi 24.

Marcel Ciolacu: Democrația e una singură peste tot

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul propus de PNL, Florin Cîțu, și cu liderii partidelor parlamentare care vor forma viitoarea coaliție guvernamentală.

„Într-un stat democratic, aceste consultări se fac în urma unui calendar anunțat oficial, pe agenda publică a președintelui României, care nu este președintele PNL sau USR. Nu poți face negocieri înaintea negocierilor oficiale”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus din nou că, dacă PSD nu va fi invitat primul la consultări, în condițiile în care a avut cel mai bun scor la alegerile parlamentare, social-democrații nu vor merge a Cotroceni.

„Ținând cont că premierii se pun pe bilețele, o să luăm acest lucru în discuție. E ridicol. Democrația e una singură peste tot. Important e dacă președintele dorește să respecte jocul democratic și Constituția”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier, a spus liderul liberalilor, Ludovic Orban. Totodată, Orban a anunțat că PNL va purta negocieri cu USR PLUS și UDMR.

„Vreau să le mulțumesc colegilor pentru încredere. Este o onoare această nominalizare. În perioada următoare obiectivul este să formăm o majoritate parlamentară, pentru a forma un Guvern. Este nevoie urgență de un Guvern”, acestea sunt prioritățile lui Florin Cîțu, după anunțul nominalizării sale.

Ludovic Orban a declarat, luni seară, după ședința Biroul Politic Naţional al PNL, ca propunerea de premier a partidului este Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.