Coronavirusul în București o problemă „foarte serioasă” spune Ciucă
Coronavirusul în București o problemă „foarte serioasă” spune Ciucă

Coronavirusul în București reprezintă o problemă „foarte serioasă” a spus premierul interimar Nicolae Ciucă, referindu-se la numărul constant de infectări din Capitală, în ultimele săptămâni. După discuții cu autoritățile locale și sanitare, Ciucă speră să se ia „măsuri în consecință”.

Nicolae Ciucă a declarat joi referindu-se la numărul de cazuri zilnice de COVID-19, raportate în București că ”avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei”.

„În discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătății, în acest moment se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităților locale și împreună cu Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Ca atare, în ansamblul măsurilor cre s-au luat la nivel național, sperăm ca, pe baza procedurilor deja stabilite la nivelul Bucureștiului, să fie luate măsuri în consecință”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit B1TV.

Coronavirusul în București – aproape 2.000 de cazuri zilnice

Bucureștiul s-a apropiat foarte mult de pragul de 2.000 de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus. Astfel, potrivit raportării de luni, 7 decembrie, a Grupului de Comunicare Strategică, în Capitală au fost înregistrate 1.828 de cazuri de COVID-19 în doar 24 de ore. Marți și miercuri, autoritățile au anunțat câte 1.946 de noi cazuri zilnice de infectare, în timp ce în bilanțul transmis joi, pentru București au fost anunțate 1.762 de noi îmbolnăviri în 24 de ore.

Rata incidenței cazurilor de infectare a ajuns, în Capitală, la 6,76 la mia de locuitori, fiind a treia cea mai ridicată din țară, după județele Constanța (6,99) și Ilfov (6,94).

Leave a comment

Lasă un răspuns