Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat
Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat după ce o mașină a ambasadei a fost depistată la frontieră cu 350 de kilograme de steroizi anabolizanți, substanțe cu regim special.

Microbuzul, care avea numere de înmatriculare diplomatice, a fost oprit la frontiera ucraineană sâmbătă, iar şoferul a fost reţinut pentru 72 de ore. Destinația acestuia era Rusia.

Microbuzul a fost oprit la vama Palanca, de agenţi vamali şi membri ai serviciului de informaţii cunoscut drept Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Serviciul vamal moldovean susține că steroizii descoperiți au o valoare de piață de aproximativ opt milioane de lei moldovenești, relatează Digi24.

„Aceasta este o rușine pentru Moldova”, a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, adăugând că ambasadorul Republicii Moldova va fi sancționat dacă se va descoperi că a fost implicat.

Guvernul premierului moldovean Ion Chicu a aprobat decizia de rechemare a ambasadorului din Rusia.. Acesta nu a făcut nicio declaraţie şi nu a putut fi contactat, deocamdată, pentru comentarii.

Incidentul are loc la doar două săptămâni după ce Dodon, care vrea relaţii mai apropiate cu Rusia, a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa fostului premier Maia Sandu. Președintele ales al Republicii Moldova îşi doreşte relaţii mai strânse cu Uniunea Europeană.

Anterior, Dodon a încercat să pună o parte a vinei pentru înfrângerea sa electorală pe seama ambasadei de la Moscova. El a spus că nu l-au votat suficient de mulţi moldoveni care locuiesc în Rusia și a reclamat faptul că ambasada a fost închisă pentru o pauză de masă, în ziua alegerilor, deşi oamenii se aflau la coadă afară, pentru a vota.

Leave a comment

Lasă un răspuns