Primarul Ciprian Ciucu anunță anveloparea blocurilor: „Toate șantierele sunt mizerabile, grădinile blocurilor arată ca după război”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, anunță că a avut o serie de întâlni cu constructorii care se ocupă de anveloparea blocurilor:

„Am avut astăzi o serie de întâlniri succesive cu constructorii care se ocupă de anveloparea blocurilor din Sectorul 6. Am discutat despre ritmul lucrărilor pe care îl vreau accelerat în continuare (cu excepția momentelor în care vom avea sub zero grade Celsius). Pe baza semnalărilor dumneavoastră am insistat și am cerut urgent măsuri privind următoarele aspecte:
1. Curățenia șantierelor. Toate șantierele sunt mizerabile, grădinile blocurilor arată ca după război. Le-am comunicat că nu accept, mi-au promis îmbunătățiri vizibile;
2. Siguranța locuințelor. Au existat (nu multe dar au existat) spargeri de apartamente pentru că hoții s-au urcat pe schelele nepăzite. Nu accept doar supraveghere video, am cerut pază umană, îi aștept pe toți miercurea viitoare cu noi soluții/planuri de pază. Vin sărbătorile, unii dintre cetățeni vor fi plecați de acasă, schele trebuie păzite! Poliția locală va verifica la fiecare 4 ore existența pazei în momentele în care nu sunt muncitori pe șantiere”, scrie Ciprian Ciucu pe Facebook.

Edilul sectorului 6, Ciprian Ciucum spune că va publica devizul de lucrări și costurile pentru fiecare bloc.

„Durata și costul lucrărilor. Am cerut situații pe fiecare bloc in parte, pe care le vom comunica bilunar pe site-ul Primăriei săptămâna viitoare cu data începerii lucrărilor, stadiul (progresul) și data de finalizare a acestora pentru ca oamenii să știe cât vor sta cu schelele pe blocuri. De asemenea, vom publica devizul de lucrări și costurile reale pentru fiecare bloc în parte.
Știu că vă interesează două lucruri în principal: (I) ce blocuri vor intra in programul de anvelopare din 2021 și (II) costurile care revin fiecărui cetățean (legea este efectiv proastă, practic cca. 75% din populație beneficiază de gratuități). Nu am răspunsuri la aceste întrebări, dar voi avea răspunsurile până la sfârșitul lunii ianuarie.”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Ciprian Ciucu: „Fostul primar a amânat plățile care revin populației care nu este scutită de legea proastă (cei circa 25%) peste 5 ani”

„( I )Am lucrat acerb în aceste două luni pentru a asigura fondurile necesare continuării programului de anvelopare/reabilitare. Ce blocuri vor intra în program în 2021 vă voi spune după ce vom decide alocarea financiară pentru 2021 pentru că numărul de blocuri ce vor fi anvelopate depinde de câți bani alocăm.
( II ) Fostul primar a amânat plățile care revin populației care nu este scutită de legea proastă (cei circa 25%) peste 5 ani. A vrut ca acesta să fie problema unui altui primar. V-a mințit că sunt gratis. Mie mi se pare o idee proastă pentru că oamenii să plătească sume mai mari începând cu un termen de peste cinci ani și mi se pare o idee bună ca oamenii să știe încă de pe acum cât au de plătit și să plătească sume mai mici, suportabile, lună de lună. Sunt oameni care acum au să spunem… 57 de ani, peste 5 ani vor fi la pensie și le va fi mai greu să plătească lunar (pensia fiind mai mică decât salariul) cca. 80 de lei decat șă plătească de acum timp de 10 ani cca. 40 de lei pe lună. Trebuie să lucrăm la un regulament și vă spun, nu este simplu. Poate nu este nici popular dar eu vreu să fac ceea ce trebuie, nu ceea ce este popular”, a mai scris edilul Ciprian Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *