Clotilde Armand scandal. Firma ei este acuzată că ar fi primit ilegal fonduri
Clotilde Armand scandal. Firma ei este acuzată că ar fi primit ilegal fonduri

Clotilde Armand scandal. Primarul sectorului 1, mai exact firma pe care o reprezenta, este acuzată că ar fi primit ilegal fonduri de la stat. Ar fi încasat 45 de milioane de euro de la buget. Ancheta a ajuns la parchet, a dezvăluit deputatul PSD Marian Mina.

Potrivit social-democratului, firma reprezentată în România timp de ani de zile de actualul primar al Sectorului 1 a încasat până la alegerile locale de anul trecut peste 7,7 milioane de euro de la CNAIR. De asemenea, în ultimii 17 ani, compania Egis a obținut venituri de la stat în valoare de 45 de milioane de euro.

 

Clotilde Armand scandal. Dosarul companiei Egis International a fost înaintat Parchetului, în urma unui Raport de Activitate al Corpului de Control al Guvernului, a atenționat Marian Mina. Problemele angajamentelor cu statul nu ar fi doar imorale, ci și ilegale, fiind susceptibile de fraudă, relatează B1TV.

„38 de milioane de lei, peste 7,7 milioane de euro este suma pe care firma condusă de Clotilde Armand, până la alegerile fraudate de la Sectorul 1, a încasat-o degeaba de la #CNAIR. În total suma este mult mai mare. Din 2004 și până acum, Egis Internațional a încasat de la statul român aproximativ 45 de milioane de euro.

Mă limitez la umila sumă de 7,7 milioane de euro pentru că ea a fost încasată după ce Corpul de Control al guvernului de dreapta a aflat că aceşti corporatiști iluminați de la firma lui Clotilde Armand facturează fraudulos și sug bugetul statului român ca o căpușă înfometată”, a transmis pesedistul.

 

Clotilde Armand a fost director general al Egis – filiala din România în perioada 2013-2017.

Nu doar Clotilde Armand se numără printre membrii de vârf ai USR care a încheiat contracte de milioane de euro cu statul român. Printre aceștiaeste chiar copreședintele USR PLUS, Dan Barna.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *