Consilierii locali PNL o acuză luni, pe Clotilde Armand că, în loc să rezolve blocajul administrativ de la primăria sectorului 1, forţează adoptarea bugetului local pe repede înainte printr-o nouă „şedinţă de îndată”, încălcând legea. Consilierii PNL susţin că au identificat soluțiile pentru deblocarea primăriei, scrie HotNews.ro.

PNL Sectorul 1 susține că blocajul din Primăria Sectorului 1 a rezultat în urma deciziei executorii a Tribunalului Bucureşti din 30 martie 2021, prin care se suspendă HCL nr. 291/2020, care vizează reorganizarea unor structuri din subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, conform propunerii primarului Clotilde Armand.

Conflictul dintre PNL Sectorul 1 și Clotilde Armand se adâncește

„Nimeni nu este mai presus de lege. Este un principiu sacru într-un stat de drept, de la care nu există excepții, indiferent cine este făptuitorul. Pentru asta au ieșit milioane de români în stradă, nu ne putem bate joc de speranțele și așteptările lor. Am analizat, împreună cu specialiști în finanțe locale și colegii consilieri locali, bugetul propus pentru Sectorul 1 și am constatat aceste încălcări flagrante ale legii și ale deciziei instanței. Dacă le-am ignora, am deveni complicii unui blocaj general pe termen lung al administrației locale, fiind în imposibilitatea de a răspunde nevoilor cetățenilor”, susține Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Liberalii susțin că propunerea de buget pusă în dezbatere publică de primarul Clotilde Armand ignoră decizia instanței, iar dezbaterea și votarea lui în această formă ar expune administrația locală a sectorului riscului unui blocaj generalizat.

PNL  Sectorul 1 propune primarului câteva soluții imediate pentru deblocarea situației din primăria sectorului 1:
  • convocarea unei ședințe de îndată pentru adoptarea unei organigrame conforme cu decizia instanței și cu legile în vigoare, altfel existând riscul ca toate actele emise de primărie după 30.03.2021 să fie contestate în justiție, ceea ce ar genera noi costuri prin litigiile pierdute de administrație;
  • sesizarea Prefectului, respectiv a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pentru puncte de vedere legate de situația legală a reorganizării, în urma deciziei instanței de suspendare;
  • rescrierea integrală a proiectului de buget local prin reflectarea situației anterioare HCL suspendate de instanță;
  • dezbaterea publică a proiectului de buget;
  • adoptarea până pe 22 aprilie, conform legii, a bugetului sectorului 1 pentru anul 2021.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *