Teste negative COVID false ar fi fost oferite contra-cost de o agenție de turism din București, unde marți dimineață au loc percheziții. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Oamenii legii aveau suspiciunea că agenția de turism ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara ţării.

Teste negative COVID false, pe bani. În acest caz, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziţie la punctul de lucru al unei agenţii de turism, arată DGPMB într-un comunicat.

„În perioada ianuarie 2021 – până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara ţării.

Astfel, la data de 5 aprilie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, la adresa punctului de lucru al societăţii, în urma probatoriului administrat rezultând că administratorul societăţii, o femeie în vârstă de 33 de ani, ar fi întocmit în fals 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ la detecţia virusului SARS-CoV-2, în numele unei societăţi medicale, pentru clienţii agenţiei de turism, în vederea producerii de consecinţe juridice constând în permiterea intrării pe teritoriul statului de destinaţie”, anunţă Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi zădărnicirea combaterii bolilor, fiind făcute verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză” au precizat polițiștii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *