Senatoarea PNL Alina Gorghiu a trimis o scrisoare grupurilor parlamentare din Senat în care propune sancţionarea senatoarei Diana Şoşoacă pentru încălcări ale prevederilor regulamentare.

Alina Gorghiu spune că Şoşoacă nu respectă măsurile de protecţie sanitară şi nu poartă mască în sala de plen, instigă la ură în luările de cuvânt, jijneşte şi utilizează un discurs xenofob și extremist.

„Stimaţi colegi, Grupul parlamentar din Senat al Partidului Naţional Liberal vă propune eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României: comportamentul necorespunzător, nociv şi neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă.

Alina Gorghiu cere sancţionarea Dianei Şoşoacă

Conform art. 14 alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare: «Deputaţii şi senatorii sunt obligaţi să respecte prevederile regulamentelor, să se supună normelor de conduită civilizată, de curtoazie şi de disciplină parlamentară şi să nu aibă atitudini sau să folosească expresii ori cuvinte injurioase, ofensatoare, discriminatorii sau calomnioase»”, spune Alina Gorghiu în scrisoare.

Totodată, Alina Gorghiu spune: „Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării, în care fiecare dintre noi, la fel ca şi domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine resprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât şi românilor”.

„Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecţie în sala de plen a Senatului, dând în permanenţă dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură şi haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jigneşte, aduce ofense şi grave acuzaţii neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist. În loc să îşi respecte statutul de parlamentar şi să facă legi în interesul românilor şi pentru electoratul care a trimis-o în Parlament, mai spune Alina Gorghiu.

„Stimaţi colegi, acesta este un apel la dumneavoastră: să lăsăm orgoliile politice şi să dăm dovadă de responsabilitate, corectitudine şi respect. Dacă vrem să creştem încrederea în Senat, dacă ne dorim un mediu de lucru civilizat, trebuie să soluţionăm urgent problema. Vă amintesc că există şi o reacţie recentă din partea societăţii civile, adresată clasei politice, de a se delimita de la astfel de derapaje de la democraţie din partea unui ales al electoratului. Parlamentul a tergiversat nepermis sancţionarea unor persoane care promovează discursuri populiste, extremiste, xenofobe şi care incită la ură. Este nevoie de asumare fermă din partea Senatului!”, arată Alina Gorghiu în scrisoarea respectivă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *