Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, consideră că suspendarea de către CGMB, pentru un an, a PUZ-urilor coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6 reprezintă o oportunitate.

Ciprian Ciucu a declarat că are în vedere „un mecanism” prin care să pună ordine în urbanism, iar dezvoltarea să nu mai fie lăsată la cheremul celor care vor să facă doar profit.

„Consiliul General şi primarul general au suspendat aceste PUZ-uri. Bine au făcut, că aveau foarte mari probleme, dar asta nu înseamnă că trebuie să oprim dezvoltarea în Bucureşti. Pentru mine, această suspendare de PUZ-uri este practic o oportunitate, pentru că putem să facem PUZ-uri la vedere, cu specialişti, super-transparent, tot timpul să se ştie ce se întâmplă şi cum optimizăm teritoriul Sectorului 6 şi am câteva zone cu presiune imobiliară formidabilă şi am gândit un mecanism prin care nimeni să nu aibă ce comenta, în sensul că ar fi interese ascunse sau altceva”, a declarat Ciprian Ciuccu.

„O să invităm cei mai prestigioşi şi mai competenţi oameni să supervizeze acest proces, într-un mecanism pe care îl voi prezenta săptămâna viitoare, (…) dacă vom reuşi acest lucru. Practic începem să punem ordine în urbanism şi nu mai lăsăm dezvoltarea exclusiv la cheremul celor care au foarte mulţi bani, care vor doar să facă profit, după care îşi externalizează costuri în bugetul Primăriei, că nu e o şcoală acolo, că nu e o stradă, că nu sunt utilităţi şi aşa mai departe”, a afirmat Ciprian Ciucu, la prezentarea proiectului de buget al Sectorului 6 pe anul 2021.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *