Liderii coaliției de guvernare au decis, joi, data la care se vor organiza prezidențialele. Astfel, prezidențialele vor fi organizate pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar parlamentarele pe 1 decembrie.

„Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidentiale si parlamentare. Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, dupa cum urmeaza: – primul tur în data de 24 noiembrie – al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, au transmis reprezentanții coaliției, potrivit A3 CNN.

Urmează ca decizia din Coaliție să fie transpusă într-o Hotărâre de Guvern pe care să o adopte Executivul.

Liderii coaliției de guvernare discută, joi, calendarul electoral pentru prezidențiale și parlamentare. Ședința are loc după ce premierul Marcel Ciolacu și vicepremierul Cătălin Predoiu s-au întâlnit cu liderii partidelor pentru a discuta despre propunerile pe care aceștia le au. Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu anunța în ședința de guvern că „țopăiala pe calendar trebuie să înceteze”, după o serie de atacuri între cele două partide din Coaliție. Miza calendarului electoral este intrarea în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *