Companii de stat ajunse într-o situație dezastruoasă
Companii de stat ajunse într-o situație dezastruoasă

Companii de stat ajunse într-o situație dezastruoasă. Sunt peste 70 de societăți de stat care au datorii colosale, în insolvență, lăsate „în paragină” a spus ministrul economiei, Claudiu Năsui. Acesta a firmă că reforma a început în acest sector.

Claudiu Năsui a explicat că printre cele mai grave probleme cu care se confruntă Ministerul Economiei este situația financiară a multor companii de stat, lăsate în „paragină”. Ministrul Economiei din partea USR-Plus a făcut aceste declarații într-o emisiune la B1TV

„Subiectul companiilor de stat este foarte important (…) Ea (n.r. – reforma) a început deja la ministerul Economiei. Dacă nu era PNRR-ul, nu o făceam? În secunda aceasta nu avem PNRR și am început reforma la companiile de stat.

În primul rând, la Ministerul Economiei, unde sunt aproape 70 de companii de stat într-o situație dificilă din punct de vedere financiar, cu datorii colosale, în insolvență.

Primul pas (n.r. – pentru reformă) este să punem oameni în consilii de administrație oameni cu experiență dovedită în privat, cu CV-uri beton. Dacă avem trei oameni, unul va fi specific pe juridic, altul pe HR, altul pe industria respectivă”, a declarat Claudiu Năsui.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.